Держави-покровительки та їх роль в імплементації міжнародного гуманітарного права - Лисик, В.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена дослідженню правового статусу держав-покровительок та їх ролі в механізмі імплементації норм міжнародного гуманітарного права. На основі аналізу норм міжнародного гуманітарного права і практики їх вживання дається перелік основних прав і обов’язків держави-покровительки. Ключові слова: держава-покровителька, міжнародне гуманітарне право, імплементація. Статья посвящена исследованию правового статуса держав-покровительниц и их роли в механизме имплементации норм международного гуманитарного права. На основе анализа норм международного гуманитарного права и практики их применения дается перечень основных прав и обязанностей державы-покровительницы. Ключевые слова: держава-покровительница, международное гуманитарное право, имплементация. This article is devoted to the issue of the legal status ofthe Protecting Powers and their role in the mechanism of implementation of international humanitarian law. It is based on the analysis of international humanitarian law and practice of their application. The author a list of basic rights and duties of the Protecting Powers. Key words: protecting power, international humanitarian law, implementation.