Міжнародне енергетичне право як нове явище у сучасному міжнародному праві - Кориневич, А.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена аналізу міжнародного енергетичного права як нового явища в сучасному міжнародному праві. Наводиться визначення міжнародного енергетичного права, предмет його регулювання, принципи та джерела. Аналізується відповідність міжнародного енергетичного права основним критеріям виокремлення галузі міжнародного права. Ключові слова: міжнародне енергетичне право, принципи міжнародного енергетичного права, джерела міжнародного енергетичного права, принцип постійного суверенітету над природними ресурсами, Договір до Енергетичної Хартії, енергетичне право Європейського Союзу, критерії виокремлення галузі міжнародного права. Статья посвящена анализу международного энергетического права как нового явления в современном международном праве. Приводится определение международного энергетического права, предмет его регулирования, принципы и источники. Анализируется соответствие международного энергетического права основным критериям выделения отрасли международного права. Ключевые слова: международное энергетическое право, принципы международного энергетического права, источники международного энергетического права, принцип постоянного суверенитета над природными ресурсами, Договор к Энергетической Хартии, энергетическое право Европейского Союза, критерии выделения отрасли международного права. The article is dedicated to analysis of international energy law in contemporary international law. The definition of international energy law, its object, principles and sources are being brought. The compliance of international energy law with the main criteria of determination of the branch of international law is being analyzed. Key words: international energy law, principles of international energy law, sources of international energy law, principle of permanent sovereignty over natural resources, Energy Charter Treaty, energy law of the European Union, criteria of determination of branch of international law.