Розвиток науки міжнародного права середньовічної Польщі - Куртинець, М.І. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядається історія становлення та розвитку науки міжнародного права Польської держави до XIX ст. Досліджуються основні проблеми, якими займалися відомі польські вчені різних епох. Сфера інтересів дослідників стосувалася питань мирного співіснування, права всіх народів на власну державу. Велася велика видавнича діяльність, зокрема по зібранню існуючих міжнародно-правових договорів. В результаті показано, що наука міжнародного права у Польщі має своє коріння ще у середні віки та розвивалася паралельно з європейськими державами. Ключові слова: Польща, наука, міжнародне право, середні віки. В статье рассматривается история становления и развития науки международного права Польского государства до XIX в. Исследуются основные проблемы, которыми занимались известные польские ученые разных эпох. Сфера интересов исследователей касалась вопросов мирного сосуществования, право всех народов на собственное государство. Проводилась большая издательская работа в частности по собранию существующих международно-правовых договоров. В результате показано, что наука международного права в Польше имеет свои корни еще в средние века и развивалась параллельно с европейскими странами. Ключевые слова: Польша, наука, международное право, средние века. The article traces the history of formation and development of science of international law the Polish state to the XIX century. We study the main issues dealt with by the famous Polish scientists of different ages. Sphere of interest of researchers concerned the issues of peaceful coexistence, the right of all peoples to their own state. Much was publishing work in particular on meeting the existing international legal instruments. The result shows that the science of international law in Poland has its roots in the Middle Ages and evolved in parallel with the European countries. Key words: Poland, science, international law, Middle Ages.