Концептуальні засади розуміння сутності форми держави - Богушова, І.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена вивченню діалектичного зв’язку між категоріями «форма», «зміст» та «сутність» держави в контексті вивчення самого поняття «форма держави». У статті автор, зокрема, наголошує на тому, що вказані категорії необхідно розглядати в поєднанні юридичного та філософського напрямків знань, оскільки саме в результаті такого поєднання можливо повною мірою визначити феномен форми держави. Ключові слова: форма держави, зміст держави, сутність держави, елементи форми держави. Статья посвящена изучению диалектической связи между категориями «форма», «содержание» и «сущность» государства в контексте изучения самого понятия «форма государства». В статье автор, в частности, акцентирует внимание на том, что указанные категории необходимо рассматривать в совокупности юридического и философского направлений знаний, поскольку именно в результате этого соединения можно наиболее полно дать определение феномену формы государства. Ключевые слова: форма государства, содержание государства, сущность государства, элементы формы государства. The article is dedicated to the research of dialectical connection between such categories as «form», «content» and «essence» of state in the context of studying the concept «form of state». The author of the article emphasizes that it is necessary to analyze above mentioned categories in both legal and philosophical directions of knowledge, because only such type of research can help to make a proper definition of the phenomenon of the form of state. Key words: form of state, content of state, essence of state, elements of the form of state.