Правовий статус особистості в сучасному світі - Старик, А.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
Юридична антропологія як нова міждисциплінарна наука має комплексний характер, передбачає вивчення взаємозв’язку юридичної антропології з юриспруденцією, філософією, соціальною антропологією, соціологією і психологією, потребує подальшої теоретичної розробки і викладання у вищих навчальних закладах України. Ключові слова: особистість, правовий статус особистості, філософська антропологія, юридична антропологія. Юридическая антропология как новая междисциплинарная наука имеет комплексный характер, предусматривает изучение взаимосвязи юридической антропологии с юриспруденцией, философией, социальной антропологией, социологией и психологией, нуждается в дальнейшей теоретической разработке и преподавании в высших учебных заведениях Украины. Ключевые слова: личность, правовой статус личности, философская антропология, юридическая антропология. Legal anthropology, being a new inter-disciplinary branch of science possessing complex character and contemplating study of correlation between legal anthropology, on the one hand, and jurisprudence, philosophy, social anthropology, sociology and psychology, on the other, calls for further theoretical elaboration and merits to be taught in the Ukrainian high school. Key words: personality, legal status of personality, philosophical anthropology, legal anthropology.