Принцип рівності в українських конституційних проектах ХІХ - початку ХХ століть - Худояр, Л.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядається зміст принципу рівності, викладений у конституційних проектах ХІХ - початку ХХ ст., що належать перу відомих українських мислителів і політиків Г. Л. Андрузького, М. П. Драгоманова, М. І. Міхновського, М. С. Грушевського. Ключові слова: принцип рівності, українські конституційні проекти ХІХ - поч. ХХ ст., Г. Л. Андрузький, М. П. Драгоманов, М.І. Міхновський, М. С. Грушевський. В статье рассматривается содержание принципа равенства, изложенное в конституционных проектах ХІХ - начала ХХ векав, принадлежащих перу известных украинских мыслителей и политиков Г. Л. Андрузского, М П. Драгоманова, М. И. Михновского, М. С. Грушевского. Ключевые слова: принцип равенства, украинские конституционные проекты ХІХ - нач. ХХ ст., Г. Л. Андрузский, М П. Драгоманов, М. И. Михновский, М. С. Грушевский. The article is considered the content of Principle of equality in projects of constitution XIX - early XX century of the famous Ukrainian scholars and politics G. L. Andruzky, M. P. Dragomanov, M. I. Michnovsky, M. S. Grushevsky. Key words: principle of equality, projects of constitution XIX - early XX century, G. L. Andruzky, M. P. Dragomanov, M. I. Michnovsky, M. S. Grushevsky.