Фотоактивні кон’югати для спрямованої протипухлинної фотодинамічної терапії - Мамчур, А.А.; Лісняк, І.О.; Новиченко, Н.Л. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2008)
Evidence concerning application of photodynamic targeted therapy and potential of its application for the suppression of tumor growth and development are analyzed. Also emphasis is given to the usage of photoimmunoconjugates with different possible carries — biologically active substances: cytokines, liposomes, albumin, hormones. В огляді проаналізовані дані щодо застосування фотодинамічної цілеспрямованої (таргетної) терапії та можливості її використання з метою
пригнічення росту та розвитку пухлин. Також акцентована увага на застосуванні фотоімунокон’югатів з різними можливими носіями — біологічно активними речовинами: антитілами, цитокінами, ліпосомами, альбуміном, гормонами.