Злиття і поглинання фінансових установ в умовах інтеграції фінансових ринків - Андрущенко, І.Г. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена висвітленню питань злиття і поглинання фінансових установ в умовах глобалізації світової економіки. Викладено деякі ризики, що мають місце під час інтеграції установ, а також причини їх невдалої реорганізації. У прикінцевій частині статті проаналізовано окремі вітчизняні законодавчі та нормативно-правові акти, що регулюють дану сферу суспільних відносин. Ключові слова: концентрація капіталу, злиття і поглинання, фінансові установи, об’єднання, інтеграція, глобалізація, реорганізація. Статья посвящена освещению вопросов слияния и поглощения финансовых учреждений в условиях глобализации мировой экономики. Изложены некоторые риски, которые имеют место во время интеграции учреждений, а также причины их неудачной реорганизации. В заключительной части статьи проанализированы отдельные отечественные законодательные и нормативно-правовые акты, которые регулируют данную сферу общественных отношений. Ключевые слова: концентрация капитала, слияния и поглощения, финансовые учреждения, объединения, интеграция, глобализация, реорганизация. The article is devoted to the examination of the questions concerning the merger of the financial institutions and the financial institutions takeover in the conditions of integration of world economy. Some risks, which take place during the integration of the institutions, and also the reason of them unsuccessful reorganization are expounded. Some home legislative and normative-legal acts regulating this sphere of public relations are analysed in the eventual part of the article. Key words: Concentration of capital, merger and takeover, financial institutions, amalgamation, integration, globalization, reorganization.