Декларація принципів толерантності в біоетичній правовій доктрині - Кашинцева, О.Ю. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена проблемам формування національної доктрини права біоетики на засадах принципу толерантності. Зокрема, правовим аспектам розширення права пацієнта релігійну опіку до права пацієнта на духовну опіку. Ключові слова: право біоетики, права пацієнтів, право на духовну підтримку, право на релігійну опіку, принцип толерантності. В статье разрываются проблемы формирования национальной биоэтической доктрины на основе принципа толерантности. Также, правовые аспекты рaзширения права пациента на религиозную опеку до права на духовную опеку. Ключевые слова: право биоэтики, права пациента, право на духовную поддержку, право на религиозную опеку, принцип толерантности. This article consists the legal aspects of Ukrainian doctrine of the Law of Bioethics in accordance with the legal principle of tolerance. Also, article concerns the aspects of the patients rights to religious support and spiritual support. Key words: Law of Bioethics, patients rights, right to spiritual support, right to religious support, principle of tolerance.