Підготовка справи до судового розгляду: витоки та сучасний стан - Тимченко, Г.П. (Часопис Київського університету права, 2010)
У роботі аналізуються причини виникнення і законодавчого закріплення підготовки справи до судового розгляду як стадії судового процесу. Досліджується законодавство і доктрина про судочинство різних епох, а також сучасна концепція підготовки справи до судового розгляду. Ключові слова: підготовки справи до судового розгляду, суд, сторони, судова практика, принципи судочинства. В статье анализируются причины возникновения и законодательного закрепления подготовки дела к судебному разбирательству как стадии судебного процесса. Исследуется законодательство и доктрина о судопроизводстве различных эпох, а также современная концепция подготовки дела к судебному разбирательству. Ключевые слова: подготовки дела к судебному разбирательству, суд, стороны, судебная практика, принципы судопроизводства. The reasons of occurrence and legislative fastening of the case preparation for the proceeding as litigation stages are analyzed in the article. The legislation and the doctrine on legal proceedings of various epochs, and also the modern concept of the case preparation for the proceeding are investigated. Key words: the case preparations for proceeding, court, the parties, judiciary practice, legal proceedings principles.