Вдосконалення системи третейського судочинства в аспекті протидії рейдерству (недружнім злиттям і поглинанням) в Україні - Берлач, Ю.А. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена аналізу функціонування системи третейського судочинства в Україні в аспекті більш ефективної протидії рейдерству (недружнім злиттям і поглинанням). Розглянуто широке коло актуальних проблем у даній сфері, запропоновані авторські пропозиції щодо їх вдосконалення. Ключові слова: система судочинства, третейські суди, рейдерство, злиття, поглинання. Статья посвящена анализу функционирования системы третейского судопроизводства в Украине в аспекте эффективного противодействия рейдерству (недружественным слияниям и поглощениям). Рассмотрен широкий круг актуальных проблем в данной сфере, приведены авторские предложения относительно их усовершенствования. Ключевые слова: система судопроизводства, третейские суды, рейдерство, слияния, поглощения. The paper analyzes the system of arbitration proceedings in Ukraine in terms of effective counteraction to corporate raids (hostile mergers and acquisitions). A wide range of actual issues in the area is considered. Author’s suggestions are proposed for their improvement. Key words: justice, arbitration courts, raid, mergers, acquisitions.