Закордонний досвід організації переходу прав власності під час спадкування в порівняльному аспекті з цивільним законодавством України - Гончарова, А.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядаються особливості спадкового законодавства окремих країн Європи, порядок переходу права на прийняття спадщини у порядку права представлення та спадкової трансмісії. Аналізується законодавство у порівняльному аспекті, обгрунтовується думка, що законодавча база зі спадкового права окремих країн схожа з українською моделлю побудови. Ключові слова: спадкова трансмісія, спадкове представлення, інститут спадкування, джерела спадкового права, парантела, черги, спадкоємець. В статье рассматриваются особенности наследственного законодательства отдельных стран Европы, порядок перехода права на принятие наследства в порядке права представления и наследственной трансмиссии. Анализируется законодательство в сравнительном аспекте, обосновывается мысль, что законодательная база по наследственному праву отдельных стран схожа с украинской моделью построения. Ключевые слова: наследственная трансмиссия, наследственное представление, институт наследования, источники наследственного права, парантелла, очередность, наследник. The article discusses the features of the ancestral laws of individual countries in Europe, the procedure for transferring the right to accept the inheritance of the right presentation and hereditary transmission. Deals with legislation in comparative perspective, proves the idea that the legislative framework for the hereditary right of individual countries is similar to the Ukrainian model building Key words: hereditary transmission, hereditary representation, Institute of inheritance, the sources of inheritance law, parantella, order, heir.