Захист та гарантії прав відповідача в процесі реалізації забезпечення позову в господарському судочинстві - Іванюта, Н.В (Часопис Київського університету права, 2010)
У науковій статті досліджені питання щодо законодавчого удосконалення інституту забезпечення позову, а саме доповнення ГПК України нормами відносно механізму захисту та гарантії прав відповідача в процесі реалізації забезпечення позову в господарському судочинстві. Ключові слова: забезпечення позову, захист прав відповідача, процесуальна рівність сторін, ухвала про забезпечення позову, зустрічне забезпечення, право на відшкодування збитків, оскарження забезпечення позову. В научной статье исследованы вопросы относительно законодательного усовершенствования института обеспечения иска, а именно дополнение ХПК Украины нормами относительно механизма защиты и гарантии прав ответчика в процессе реализации обеспечения иска в хозяйственном судопроизводстве. Ключевые слова: обеспечение иска, защита прав ответчика, процессуальное равенство сторон, определение об обеспечении иска, встречное обеспечение, право на возмещение убытков, обжалование обеспечения иска. In the scientific article questions are investigational in relation to the legislative improvement of institute of security for a claim, namely addition of KHPK of Ukraine by norms in relation to the mechanism of defence and guarantee of rights for a defendant in the process of realization of security for a claim in the economic legal proceeding. Key words: security for a claim, defence of rights for a defendant, judicial equality of sides, decision about providing of lawsuit, meeting providing, right on reimbursement of losses, appeal of security for a claim.