Правові аспекти регулювання відносин, пов'язаних із торговельними марками - Білоусов, В.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядаються питання нормативного забезпечення цивільно-правової охорони торговельних марок в Україні. Висвітлюються проблеми чинного законодавства в цій сфері та характеризуються напрямки його вдосконалення відповідно до вимог законодавства європейського співтовариства. Ключові слова: торговельна марка, знак для товарів і послуг, колективна торговельна марка, Директива Ради (ЄС), Регламент Ради (ЄС). В статье рассматриваются вопросы нормативного обеспечения гражданско-правовой охраны торговых марок в Украине. Освещаются проблемы действующего законодательства в этой сфере и характеризуются направления его усовершенствования в соответствии с требованиями законодательства Европейского сообщества. Ключевые слова: торговая марка, знак для товаров и услуг, коллективная торговая марка, Директива Совета (ЕС), Регламент Совета (ЕС). In article questions of standard maintenance of civil-law protection of trade marks in Ukraine are considered. Current legislation problems in this sphere are covered and directions of its improvement according to requirements the legislation of the European community are characterized. Key words: Trade mark, sign for the goods and services, Collective trade mark, the Instruction of Council (EU), Regulations of Council (EU).