Договір комерційної концесії та договір франчайзингу. Співвідношення понять та правова природа - Дмитришин, В.С. (Часопис Київського університету права, 2010)
Розглянуто та проаналізовано підходи до класифікації договорів щодо надання прав на використання зареєстрованих та незареєстрованих прав інтелектуальної власності, сутність договорів франчайзингу та їх співвідношення, схожі і відмінні риси від договорів комерційної концесії. Ключові слова: договір франчайзингу, договір комерційної концесії, розпоряджання майновими правами інтелектуальної власності, ліцензійний договір, франчайзі, франчайзер. Рассмотрены и проанализированы подходы к классификации договоров о предоставления прав на использование зарегистрированных и незарегистрированных прав интеллектуальной собственности, сущность договоров франчайзинга и их соотношения, схожие и отличительные черты от договоров коммерческой концессии. Ключевые слова: договор франчайзинга, договор коммерческой концессии, распоряжение имущественными правами интеллектуальной собственности, лицензионный договор, франчайзи, франчайзер. The thesis highlights and analyses approaches to classifying agreements on granting the right to use registered and non-registered intellectual property rights, content of franchising agreements and their correlation, common and characteristic features compared to commercial concession agreements. Key words: franchise contract, commercial concession agreement, intellectual property rights disposal, license agreement, franchisee, franchisor.