Проблеми формування та реалізації національної інноваційної системи України - Можаровська, Н.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена дослідженню проблем реформування системи державного регулювання та управління у сфері охорони та використання інтелектуальної власності, інноваційної діяльності в Україні з метою вдосконалення інституту інтелектуальної власності в інноваційній економіці України. Ключові слова: інтелектуальна власність, інтелектуальний потенціал, інноваційна політика, промислова власність, державне регулювання, державне управління. Статья посвящена исследованию проблем реформирования системы государственного регулирования и управления в сфере охраны и использования интеллектуальной собственности, инновационной деятельности в Украине с целью усовершенствования института интеллектуальной собственности в инновационной экономике Украины. Ключевые слова: интеллектуальная собственность, интеллектуальный потенциал, инновационная политика, промышленная собственность, государственное регулирование, государственное управление. The article is devoted to research of reform problems of the government regulation system and administration in the sphere of protection and use of intellectual property, innovation activity in Ukraine for the purpose of intellectual property institution in the innovation economy of Ukraine. Key words: intellectual property, intellectual potential, innovation policy, industrial property, government regulation, government administration.