Поняття та співвідношення правової охорони і правового захисту торговельних марок - Немеш, П.Ф. (Часопис Київського університету права, 2010)
У даній статті автор розглядає існуючі підходи до поняття «правової охорони» торговельної марки та, узагальнюючи їх, дає авторське бачення цьому питанню. Також звертається увага на підходи щодо розуміння сутності «правової охорони» торговельної марки. У подальшому автор порівнює категорії «правової охорони» та «правового захисту» торговельних марок. Ключові слова: торговельна марка, правова охорона, правовий захист. В данной статье автор рассматривает существующие подходы к понятию «правовой охраны» торговой марки и, обобщая их, дает авторское виденье этого вопроса. Также обращается внимание на подходы относительно понимания сущности «правовой охраны» торговой марки. В дальнейшем автор сравнивает категории «правовой охраны» и «правовой защиты» торговых марок. Ключевые слова: торговая марка, правовая охрана, правовая защита. This article is devoted to the legal protection and legal protection of trademarks. concept correlation and different points of view of this problem decision. The author compares the category of «legal protection» and «trademarks legal protection». Keywords: brand, legal protection, trademarks. legal protection.