Вплив держави на формування українського громадянського суспільства - Горленко, В.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті „Вплив держави на формування українського громадянського суспільства” висвітлюються основні проблемні питання, які постають перед Українським народом і державою на шляху побудови громадянського суспільства, а також наводяться шляхи їх вирішення. Зокрема, пропонується: розробити и прийняти нормативно-правові акти, які б закріпляли статус громадянського суспільства та його взаємодію із державою; створити науково-дослідний інститут, який буде займатися питаннями впровадження ідёй громадянського суспільства в Україні. Ключові слова: громадянське суспільство, громадські організації, суспільство, держава. У статье „Влияние государства на формирование украинского гражданского общества” освещают основные проблемные вопросы, которые появляются перед Јкраинским народом и государством на пути построения гражданского общества, а также наводятся пути их решения. У частности, предлагается: разработать и принять нормативно-правовые акты, которые бы закрепляли статус гражданского общества и его взаимодействие с государством; создать научно-исследовательский институт, который будет заниматься вопросами внедрения идей гражданского общества в Украине. Ключевые слова: государство, гражданское общество, общественные организации, общество. Article «Influence of state on form of Ukrainian civil society» coverages basic problems questions form of Ukrainian civil society. In article produces proposal of determination this problems. Specifically, proposes: elaborate and adopt standard acts on status of civil society and it relationship with state; scientific institute for civil society must be establish in Ukraine. Key words: civil organization, civil society, society, state.