Адміністративно-правове регулювання соціального захисту інвалідів - Пасічніченко, С.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті здійснено теоретичне дослідження кола суб’єктів адміністративно-правового регулювання соціального захисту інвалідів та запропонована їх класифікація. Автором проаналізовано та з’ясовано структуру державних органів у сфері соціального захисту інвалідів, їх місце та роль у здійсненні державної політики щодо інвалідів. Ключові слова: соціальний захист інвалідів, суб’єкти соціального захисту інвалідів, вищий орган виконавчої влади, центральні органи виконавчої влади, місцеві органи виконавчої влади. В статье произведено теоретическое исследование круга субъектов административно-правового регулирования социальной защиты инвалидов и предложена их классификация. Автором проанализировано и выяснено структуру государственных органов в сфере социальной защиты инвалидов, их место и роль в проведении государственной политики в отношении инвалидов. Ключевые слова: социальная защита инвалидов, субъекты социальной защиты инвалидов, высший орган исполнительной власти, центральные органы исполнительной власти, местные органы исполнительной власти. The theoretical research of the circle of subjects of the administrative legal adjusting of social defence of invalids is carried out and their classification is offered in the article. The structure of public organs is analysed and found out by the author in the field of social defence of invalids, their place and role in realization of public policy in relation to invalids. Key words: social defence of invalids, subjects of social defence of invalids, higher organ of executive power, central organs of executive power, local organs of executive power.