Поняття і суть податкових спорів між органами державної податкової служби та платниками податків - Тильчик, В.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статтї розглядаються ознаки, змїст податкових спорїв, що виникають мїж платниками податкїв та податковими органами. Проводиться аналїз дефїнїцїй податкового спору, запропонованих росїйськими та українськими науковцями. Визначається поняття та суть податкових спорїв ї перспективи розвитку зазначеної правової категорїї в теоретичному та прикладному ракурсї. Ключовї слова: податковий спїр, форма вирїшення податкових спорїв, предмет ї строки розв’язання, податковї органи. В статье рассматриваются признаки, содержание налоговых споров, которые возникают между налогоплательщиками и налоговыми органами. Проводится анализ дефиниций налогового спора, предложенных русскими и украинскими учеными. Определяется понятие, суть налоговых споров, перспективы развития отмеченной правовой категории в теоретическом и прикладном ракурсе. Ключевые слова: налоговый спор, форма разрешения налоговых споров, предмет и сроки разрешения, налоговые органы. Signs, maintenance of tax disputes which arise up between taxpayers and tax organs, are examined in the article. The analysis of deficit of tax dispute, offered the Russian and Ukrainian research workers is conducted. A concept and essence of tax disputes and prospect of development of the noted legal category is determined in the theoretical and applied foreshortening. Key words: tax dispute, the form of settlement of tax disputes, subject and time permits, the tax authorities.