Генезис категорії "ділова репутація" юридичної особи - Хортюк, О.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Наукове дослідження містить комплекс теоретичних і практичних питань, пов’язаних із правовою природою ділової репутації юридичної особи. У роботі здійснюється ретроспективний аналіз ідеї ділової репутації в праві, досліджуються загальні тенденції її розвитку та визначається її правовий статус як об’єкта цивільних прав. Ключові слова: репутація, ділова репутація, юридична особа, охорона ділової репутації. Научное исследование содержит комплекс теоретических и практических вопросов, связанных с правовой природой деловой репутации юридического лица. В работе осуществляется ретроспективный анализ идеи деловой репутации в праве, исследуются общие тенденции ее развития, и определяется ее правовой статус как объекта гражданских прав. Ключевые слова: репутация, деловая репутация, юридическое лицо, охрана деловой репутации. The scientific research contains a set of theoretical and practical exercises dealing with legal nature of a legal entity’s reputation. The work represents the retrospective analysis of the idea of legal reputation in law, studies general tendency of its development and defines its legal status as of an object of civil rights. Key words: reputation, legal reputation, legal entity, protection of legal reputation.