Еколого-правове регулювання землекористування - окремий напрямок правового регулювання земельних відносин - Даниленко, Б.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У даній статті автор досліджує поняття та сутність еколого-правового регулювання землекористування. Аналізуються відмінності між економічним та екологічним підходами до охорони землі. Розглядаються особливості правової охорони землі як елемента довкілля, пропонується авторське визначення еколого-правового регулювання землекористування. Ключові слова: охорона земель, економічний підхід, екологічний підхід, еколого-правове регулювання землекористування, використання земель. В данной статье автор исследует понятие и сущность эколого-правового регулирования землепользования. Анализируются отличия между экономическим и экологическим подходами к охране земель. Рассматриваются особенности правовой охраны земли как элемента окружающей среды, предлагается авторское определение эколого-правового регулирования землепользования. Ключевые слова: охрана земель, экономический подход, экологический подход, эколого-правовое регулирование землепользования, использование земель. In this article the author studies the concept and the essence of environmental regulation of real property. The differences between economical approach and ecological approach to the land preservation are analyzed. The features of the preservation of the land as a part of nature by means of the law are analyzed. Accordingly the author’s environmental regulation of real property definition is proposed. Key words: land preservation, economical approach, ecological approach, environmental regulation of real property, land use.