Іноземний досвід створення правових передумов залучення інвестицій у сільське господарство - Грущинський, Я.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
У даній статті досліджено досвід створення правових передумов залучення інвестицій у сільське господарство таких країн як: Франція, Німеччина, Італія, Аргентина, Бразилія, Мексика, Південна Корея, Індія. Визначено правові чинники, що вплинули на інвестиційний клімат в аграрному секторі цих країн. Сформульовано окремі механізми, раніше апробовані іноземними країнами, що можуть бути використані у регулюванні вітчизняних сільськогосподарських відносин. Ключові слова: інвестиційні відносини, іноземний досвід, сільське господарство, аграрний сектор. В данной статье исследован опыт создания правовых предпосылок привлечения инвестиций в сельское хозяйство таких стран как: Франция, Германия, Италия, Аргентина, Бразилия, Мексика, Южная Корея, Индия. Определены правовые факторы, повлиявшие на инвестиционный климат в аграрном секторе этих стран. Сформулированы отдельные механизмы, ранее апробированные зарубежными странами, которые могут быть использованы в регулировании отечественных сельскохозяйственных отношений. Ключевые слова: инвестиционные отношения, иностранный опыт, сельское хозяйство, аграрный сектор. This article investigated the experience of creating the legal prerequisites for attracting investments in agriculture in countries like: France, Germany, Italy, Argentina, Brazil, Mexico, South Korea, India. Defined legal factors that influenced the investment climate in the agricultural sector of these countries. Formulated specific mechanisms, previously approved by foreign countries that can be used in the regulation of domestic agricultural relations. Key words: investor relations, international experience, agriculture, agrarian sector.