Методологія гармонізації законодавства України з охорони праці до законодавства ЄС - Дей, М.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
У роботі розкриваються методології гармонізації законодавства України з охорони праці на сучасному етапі, а саме під час обговорення проекту Трудового кодексу України. Також приділяється увага визначенню поняття «гармонізація» у взаємовідносинах з Європейським Союзом. Ключові слова: охорона праці, методологія гармонізації, Європейський Союз, умови праці, безпека праці. В работе раскрываются методологии гармонизации законодательства Украины по охране труда на современном этапе, а именно во время обсуждения проекта Трудового кодекса Украины. Также уделяется внимание определению понятия «гармонизация» во взаимоотношениях с Европейским Союзом. Ключевые слова: охрана труда, методология гармонизации, Европейский Союз, условия труда, безопасность труда. In work methodologies of harmonization of legislation of Ukraine open up from a labour protection on the modern stage, namely during a design of the Labour code of Ukraine review. Attention is also spared to determination of concept «harmonization» in mutual relations with European Union. Key words: labour protection, methodology of harmonization, the European Union, labour (working) conditions, safety of labour.