Правові засади регулювання міжнародної технічної допомоги у законодавстві Великої Британії - Борисов, Д.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядаються нормативно-правові акти Великої Британії у сфері міжнародної допомоги та правові засади регулювання державної політики Великої Британії з питань надання допомоги на розвиток іншим державам. Визначаються види міжнародної допомоги та критерії оцінки її ефективності, аналізуються вимоги щодо прозорості її використання на підставі норм британського законодавства. Ключові слова: міжнародна технічна допомога, допомога на розвиток, офіційна допомога на розвиток, технічна допомога. В статье рассматриваются нормативно-правовые акты Великой Британии в сфере международной помощи и правовые основы регулирования государственной политики Великой Британии по вопросам предоставления помощи на развитие другим государствам. Определяются виды международной помощи и критерии оценки ее эффективности, анализируются требования относительно прозрачности ее использования на основании норм британского законодательства. Ключевые слова: международная техническая помощь, помощь на развитие, официальная помощь на развитие, техническая помощь. There are in the article examined legal acts of Great Britain in the field of international assistance and legal principles, which regulate state policy of Great Britain on providing development assistance to other countries. There are determined assessment criteria of assistance effectiveness and transparency of its use on the ground of British legislation. Key words: international technical assistance, development assistance, official development assistance, technical assistance.