Правовий режим міжнародних трубопроводів: поняття та основні характеристики - Чижмар, Ю.І. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядаються поняття та основні характеристики правового режиму міжнародних трубопроводів. Робляться висновки про те, що міжнародні трубопроводи, як специфічний вид транспорту, є предметом окремого, зокрема міжнародноправового, регулювання, подається визначення термінів «правовий режим», «міжнародний трубопровід», визначається специфіка правових принципів і норм, котрі регулюють функціонування міжнародного трубопровідного транспорту. Ключові слова: правовий режим, міжнародні трубопроводи, міжнародне транспортне право. В статье рассматриваются понятие и основные характеристики правового режима международных трубопроводов. Делаются выводы о том, что международные трубопроводы, как специфический вид транспорта, является предметом отдельного, в частности международно-правового, регулирования, даются определения терминов «правовой режим», «международный трубопровод», определяется специфика правовых принципов и норм, регулирующих функционирование международного трубопроводного транспорта. Ключевые слова: правовой режим, международные трубопроводы, международное транспортное право. The article discusses the concept and basic characteristics of the legal regime of international pipelines. It is concluded that international pipelines as a specific mode of transport is the subject of a separate, international law, regulation, given a definition of «legal regime», «international pipeline», defined specific legal principles and norms regulating the functioning of the international pipeline transport. Key words: legal regime, international pipelines, international transport law.