Народний суверенітет та формування представницьких органів місцевого самоврядування: аспекти співвідношення та реалізації - Чернецька, О.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті досліджуються особливості співвідношення народного суверенітету та правового регулювання виборів до представницьких органів місцевого самоврядування, зокрема проаналізовано нормативно-правову базу щодо проведення місцевих виборів та сформульовані пропозиції щодо удосконалення законодавства у сфері місцевих виборів згідно з європейськими стандартами. Ключові слова: представницькі органи місцевого самоврядування, місцеві ради, місцеві вибори, виборчі системи, народне представництво. В статье исследуются особенности соотношения народного представительства и правового регулирования представительских органов местного самоуправления, в частности анализируется нормативно-правовая база в сфере регулирования местных выборов и сформулированы предложения ее усовершенствования. Ключевые слова: представительские органы местного самоуправления, местные выборы, выборные системы, народное представительство. The article regards the peculiarities of the legal regulation of elections to the local self-government representative bodies. It analyses the instruments of the process of local elections and provides suggestions to the legislation improvement in the area of local elections according to the European standards. Key words: local self-government representative bodies, local councils, local elections, elective systems, people representation.