Щодо визначення поняття "стадія бюджетного процесу" - Антоненко, В.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті досліджено поняття стадії бюджетного процесу, проаналізовано погляди науковців щодо стадій бюджетного процесу, на основі чого запропоновано власне визначення стадії бюджетного процесу. Розглянуто стадію бюджетного процесу з точки зору її процесуальної природи, визначено її роль, значення та особливості як самостійного етапу бюджетного процесу. Ключові слова: юридичний процес, бюджетний процес, стадії бюджетного процесу, Державний бюджет України, Верховна Рада України. В статье исследовано понятие стадии бюджетного процесса, проанализированы взгляды учёных, касающиеся стадий бюджетного процесса, на основании чего предложено собственное определение стадии бюджетного процесса. Рассмотрено стадию бюджетного процесса с точки зрения её процессуальной природы, определено её роль, значение и особенности как самостоятельного этапа бюджетного процесса. Ключевые слова: юридический процесс, бюджетный процесс, стадии бюджетного процесса, Государственный бюджет Украины, Верховная Рада Украины. The concept «the stage of budgetary process» is considered. Also there are the views of researchers analyzed about the stage of budgetary process and proposed the concept of budgetary process from point of judicial nature, its role, value and features as the independent stage of budgetary process. Key words: legal process, budgetary process, stages of budgetary process, the State budget of Ukraine, Verkhovna Rada of Ukraine.