Система адміністративних судів тa її вдосконалення - Затираха, І.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті проаналізовані питання організації та побудови системи адміністративних судів. Звернена увага на варіанти побудови даної системи з урахуванням європейських стандартів. Внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України стосовно повноважень Верховного Суду України спонукало до формулювання пропозицій щодо вдосконалення норм чинного процесуального законодавства. Ключові слова: адміністративний суд, судове рішення, касаційна перевірка, ревізія, Верховний Суд. В статье анализируются вопросы организации и построения системы административных судов. Обращается внимание на варианты построения данной системы с учетом европейских стандартов. Внесение изменений в Кодекс административного судопроизводства Украины относительно полномочий Верховного Суда Украины повлекло к формулировке предложений относительно усовершенствования норм действующего процессуального законодательства. Ключевые слова: административный суд, судебное решение, кассационная проверка, ревизия, Верховный Суд. The questions of organization and construction of the system of administrative courts are analysed in the article. Attention applies on the variants of construction of this system taking into account the European standards. Making alteration in Code of the administrative legal proceeding of Ukraine in relation to plenary powers of Supreme Court of Ukraine induced to formulation of suggestions in relation to perfection of norms of current judicial legislation. Key words: administrative court, court decision, appeal verification, revision, Supreme Court.