Співвідношення перегляду рішень по справах про адміністративні правопорушення в адміністративному та судовому порядку - Кишинський, А.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті робиться порівняльна характеристика перегляду постанов у справах про адміністративні правопорушення, що здійснюється в адміністративному та в судовому порядках. Доводиться перевага судового порядку перегляду, сформульовані пропозиції щодо удосконалення судового порядку перегляду постанов у справах про адміністративні правопорушення. Ключові слова: постанова по справі про адміністративне правопорушення, перегляд постанови по справі про адміністративне правопорушення, адміністративне судочинство. В статье проводится сравнительная характеристика пересмотра постановлений по делам об административных правонарушениях, который осуществляется в административном и судебном порядке. Доказывается преимущество судебного порядка, сформулированы предложения по усовершенствованию судебного порядка пересмотра постановлений по делам об административных правонарушениях. Ключевые слова: постановление по делу об административном правонарушении, пересмотр постановления по делу об административном правонарушении, административное судопроизводство. The article deals with comparative analysis administrative and judge proceeding cases review in cases of administrative offences. It demonstrated advantage of the judge proceeding cases review and make proposal for improvement one. Key words: administrative proceeding; judge proceeding; cases of concerning administrative offences; review of cases concerning administrative offences.