Цивільно-правова охорона права на таємницю про стан здоров'я - Мацегорін, О.І. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена дослідженню сучасного законодавства України про порядок отримання, належного захисту права фізичної особи на таємницю про стан свого здоров’я, а також теоретико-правовому визначенню цього поняття. Ключові слова: право фізичної особи на таємницю про стан здоров’я, медична таємниця, лікарська таємниця. Статья посвящена исследованию современного законодательства Украины о порядке получения, надлежащей защиты права физического лица на тайну о состоянии своего здоровья, а также теоретико-правовому определению этого понятия. Ключевые слова: право физического лица на тайну о состоянии здоровья, медицинская тайна, врачебная тайна. The article covers modern Ukrainen legislation, acquisition procedure, appropriate protection of individual right to medical confidentiality, provides theoretical and legal definition of this notion. Key words: individual right medical of confidentiality, medical confidentiality, doctor confidentiality.