Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень" та інших законодавчих актів України" від 11 лютого 2010 року №1878-VI: переваги та недоліки нових редакцій - Гринько, С.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті проаналізовано Закон України „Про внесення змін до Закону України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень” та інших актів України „Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обмежень” та інших законодавчих актів України” від 11 лютого 2010 р. № 1878-VI у контексті чинного законодавства у сфері реєстрації прав на землю. Виділено регресивні та прогресивні кроки законодавця у зазначеній сфері, які варті уваги читача, що цікавиться проблемами реформування земельних правовідносин в Україні. Ключові слова: реєстрація прав на земельні ділянки в Україні; недоліки та позитивні законодавства у сфері реєстрації прав на землю; легалізація та легітимація прав на земельні ділянки. В статье проанализирован Закон Украины „О внесении изменений в Закон Украины „О государственной регистрации вещных прав на недвижимое имущество и их ограничений” и другие законодательны акты Украины” от 11 февраля 2010 г. № 1878-VI в контексте действующего законодательства в сфере регистрации прав на землю. Выделено регрессивные и прогрессивные шаги законодателя в указанной сфере, которые достойны внимания читателя, интересующегося проблемами реформирования земельных правоотношений в Украине. Ключевые слова: регистрация прав на земельные участки в Украине; недостатки и позитивы законодательства в сфере регистрации прав на землю; легализация прав на земельные участки. Law of Ukraine "On making amendments to Law of Ukraine" On state registration of interests in estate and its limitations. And to other legislative acts of Ukraine. 2010 (February the 11th, # 1878- VI) have been analyzed in the article in the context of current legislation in sphere of registration of rights to land. Regressive and progressive legislator’s steps worthy of attention of a reader interested in problems of land legal relations. reformation in Ukraine have been revealed in mentioned sphere. Key words: registration of rights to land parcels in Ukraine; blemishes and achievements of legislation in sphere of registration of rights to land; legalization and legitimating of rights to land parcels.