Соціально-правові аспекти екологічної культури в Україні - Позняк, Е.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Досліджено науково-теоретичні та правові підходи до розуміння екологічної культури як важливого інструменту екологічної політики в державі. Внесено пропозиції із вдосконалення чинного законодавства та правозастосовної практики з метою підвищення рівня духовної та матеріальної екологічної культури в суспільстві, еколого-правової культури як її різновиду. Ключові слова: екологічна культура, еколого-правова культура, національна екологічна політика, правові засади екологічної культури. Исследованы научно-теоретические и правовые подходы к пониманию экологической культуры как важного инструмента экологической политики в государстве. Внесены предложения по улучшению действующего законодательства и правоприменительной практики с целью повышения уровня духовной и материальной экологической культуры в обществе, эколого-правовой культуры как ее разновидности. Ключевые слова: экологическая культура, эколого-правовая культура, национальная экологическая политика, правовые основы экологической культуры. Scientific, theoretical and legal approaches to environmental culture understanding as an important instrument of the ecological policy in state have been investigated. Suggestions to improve current legislation and enforcement practice on purpose to increase the level of spiritual and material culture in society, environmental legal culture as its type, have been proposed. Key words: environmental culture; environmental legal culture; national environmental policy; legal principles of environmental culture.