Впровадження методів оцінки наявності та вмісту генетично модифікованих компонентів у продуктах харчування, кормах і парфюмерно-косметичних виробах - Блюм, Я.Б.; Банникова, М.О.; Карпов, П.А.; Комарницький, І.К.; Кучук, М.В.; Сорочинський, Б.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
Розроблені методи детектування генетично модифікованих сортів сої, ріпаку, цукрового буряку та картоплі. Підібрано і синтезовано комбінації олігонуклеотидних праймерів для тестування методом полімеразної ланцюгової реакції згаданих культур та продуктів їх переробки. Розроблена настанова для визначення наявності та вмісту генетично модифікованих компонентів у рослинній сировині, кормах та харчових продуктах. Разработаны методы детектирования генетически модифицированных сортов сои, рапса, сахарной свеклы и картофеля. Подобраны и синтезированы комбинации олигонуклеотидных праймеров для тестирования методом полимеразной цепной реакции упомянутых культур. Разработано руководство для определения наличия и содержания генетически модифицированных компонентов в растительном сырье, кормах и пищевых продуктах. Methods of genetically modified soybean, rape seeds, sugar beet and potato detection have been developed. To test above-mentioned cultivars and their products with the help of polymerase chain reaction the sets of oligonucliotide primers have been designed and synthesized. The manual to detect genetically modified components in plant raw materials, feed and food has been developed.