Ідеологічне та організаційно-правове становлення українських політичних партій у процесі формування парламентської традиції галицьких українців (друга половина XIX - початок ХХ ст.) - Кондратюк, С.В.; Корж, Н.Я. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглянуто ідеологічне та організаційно-правове становлення українських політичних партій у процесі формування парламентської традиції галицьких українців (друга половина XIX - початок XX ст.). З’ясовано проблеми державності в їх програмних документах. Ключові слова: політична партія, програма, парламент, з’їзд, крайова автономія, радикали, націонал-демократи, соціал-демократи. Идеологическое и организационно-правовое становление украинских политических партий в процессе формирования парламентских традиций галицких украинцев (вторая половина XIX - начало XX ст.). Выяснено проблемы государственности в их программных документах. Ключевые слова: политическая партия, программа, парламент, съезд, краевая автономия, радикалы, национал-демократы, социал-демократы. The article deals with the ideological and the organizational legal history of development of Ukrainian political parties in the process of forming of parliamentary traditions of galytskyh Ukrainian people (the second part of XIX . the beginning of XX centuries). The problems of forming of state in their programme documents are found out. Key words: political party, programme, parlament, congress, regional autonomy, radicals, national-democrats, social-democrats.