Феноменологія сучасного європейського муніципалізму та місцеве самоврядування в Україні - Батанов, О.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розкривається сутність категорії „муніципалізм”. Роказне її місце у системі категорії сучасного конституційного та муніципального права. Виділяються елементи системи сучасного муніципалізму та розкривається їх сутність. Ключові слова: сучасний муніципалізм, муніципальна влада, муніципальні права особи. В статье раскрывается сущность категории „муниципализм”. Показано ее место в системе категорий современного конституционного и муниципального права. Выделяются элементы системы современного муниципализма и раскрывается их сущность. Ключевые слова: современный суниципализм, муниципальная власть, муниципальные права личности. In the article the contest of the category «municipalizm» is given. Its place in the system of categories of modern constitution and municipal law is shown. The elements of system of modern municipalizm are defined and its contest is analyzed. Key words: modern municipalism, municipal power, municipal human rights.