Гарантії прав місцевого самоврядування в Україні: поняття та специфічні ознаки - Абасов, Г.Г. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена дослідженню гарантій прав місцевого самоврядування в Україні та визначенню їх специфічних ознак. У статті досліджуються гарантії прав місцевого самоврядування в Україні та надається визначення цій правовій категорії на підставі аналізу та узагальнення існуючих точок зору вчених у загальній теорії держави і права, конституційному праві та виділення специфічних ознак. Ключові слова: місцеве самоврядування, гарантії місцевого самоврядування, правова, організаційна, фінансова автономія місцевого самоврядування, майнова та фінансова самостійність, правові форми захисту. Статья посвящена исследованию гарантий прав местного самоуправления в Украине. В статье исследуются гарантии права местного самоуправления в Украине и предоставляется определение этой правовой категории на основе анализа и обобщения существующих точек зрения ученых в общей теории государства и права, конституционном праве и выделения специфических признаков. Ключевые слова: местное самоуправление, гарантии местного самоуправления, правовая, организационная, финансовая автономия местного самоуправления, имущественная и финансовая самостоятельность, правовые формы защиты. The article is sanctified to research of guarantees of rights for local self-government in Ukraine. In research authorial determination of guarantees of rights for local self-government is presented on the basis of sound analysis and generalization of existent points of view of scientists in the general theory of the state and law and constitutional law and to allot specifically features. Key words: local self-government, guarantees of local self- government, legal, organizational, financial autonomy of local self-government, property and financial independence, legal forms of protection.