Взаємозв'язок конституційних обов'язків та конституційної відповідальності - Білоскурська, О.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті встановлюється взаємозв’язок між конституційними обов’язками людини та громадянина і конституційною відповідальністю. Визначаються підстави та санкції конституційної відповідальності, умови забезпечення виконання конституційних обов’язків. Ключові слова: конституційні обов’язки, конституційна відповідальність, позитивна правова відповідальність, підстави конституційної відповідальності. В статье устанавливается взаимосвязь между конституционными обязанностями человека и гражданина и конституционной ответственностью. Определяются основания и санкции конституционной ответственности, условия обеспечения исполнения конституционных обязанностей. Ключевые слова: конституционные обязанности, конституционная ответственность, позитивная правовая ответственность, основания конституционной ответственности. The relationship between constitutional rights and duties of citizens and constitutional responsibility are considered in the paper. The grounds and sanctions of the constitutional responsibility, the conditions of enforcement of constitutional duties are defined in the article. Key words: constitutional duties, constitutional responsibility, positive legal responsibility, constitutional responsibility.