Збалансування інтересів сторін трудових відносин як засада забезпечення договірного регулювання таких відносин з боку держави - Мельничук, Н.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена вивченню збалансування інтересів сторін трудових відносин не як мети договірного регулювання вказаних відносин, а як орієнтира та базисної засади для держави при розробці нового Трудового кодексу України. Визначається сутність такого принципу та його основна спрямованість. Ключові слова: сторони трудових відносин, регулювання трудових відносин, інтерес, договірне регулювання трудових відносин. Статья посвящена изучению сбалансирования интересов сторон трудовых отношений не как цели договорного регулирования указанных отношений, а как ориентира и базисного основания для государства при разработке нового Трудового кодекса Украины. Определяется сущность такого принципа и его основная направленность. Ключевые слова: стороны трудовых отношений, регулирование трудовых отношений, интерес, договорное регулирование трудовых отношений. The article is devoted to the analysis of balancing interests of labour relations parties as not as the purpose of contractual regulation the mentioned relations but as the guideline and basic priority for state with elaborating the new Labour code of Ukraine. The essence of this principle and its leading direction are determined. Key words: labour contracting parties, the regulation of labour relations, the interest, contractual regulation of labour relations.