Окремі аспекти реалізації вимог до рішень суду в світі підстав для їх зміни або скасування вищестоящими інстанціями в цивільному судочинстві - Дем'янова, О.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена дослідженню взаємного зв’зку між вимогами до судових рішень та підставами для зміни чи скасування судових актів в порядку перегляду вищестоящими інстанціями. Проводиться аналіз змісту таких понять як законність та обгнтованість рішення суду. Окрема увага приділяється шляхам забезпечення єдності розуміння вимог до рішень суду в усіх судових інстанціях. Ключові слова: рішення суду, законність, обгунтованість, підстава, скасування, правильність, змагальність, ініціатива суду, перегляд. Статья посвящена рассмотрению взаимной связи между требованиями к судебным решениям и основаниями для их отмены или изменения вышестоящими инстанциями в порядке пересмотра. Проводится анализ содержания таких понятий как законность и обоснованность решения суда. Отдельное внимание уделяется путям обеспечения единства понимания требований к судебным решениям во всех судебных инстанциях. Ключевые слова: решение суда, законность, обоснованность, основание, отмена, правильность, состязательность, инициатива суда, пересмотр. Article is devoted to mutual communication between the demands of court decisions and reasons for changes or cancellation of legal acts in order of superior court review. A content analysis of concepts such as legality and validity of the court decision. Special attention is paid to ways of ensuring uniformity of understanding the requirements for court decisions in all courts. Key words: decision of the court, legality, validity, authority, suppression, accuracy, competitiveness, the initiative of court, review.