Спадковий договір: теорія і практика - Кучеренко, Д.С. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті висвітлено історію становлення спадкового договору, його правову природу в зарубіжних правових системах. Детально розглянуто проблеми, пов’язані з функціонуванням цього інституту у вітчизняному цивільному праві. Сформульовано пропозиції щодо вдосконалення юридичної конструкції спадкового договору. Ключові слова: спадковий договір, відчужувач, набувач. В статье отражена история становления наследственного договора, его правовая природа в зарубежных правовых системах. Подробно рассмотрены проблемы, связанные с функционированием этого института в отечественном гражданском праве. Сформулированы предложения по совершенствованию юридической конструкции наследственного договора. Ключевые слова: наследственный договор, отчуждатель, приобретатель. This article deals with the history of the hereditary contract, its legal nature in foreign legal systems. Problems, related to functioning of this institute in the national civil law, are considered in detail. Proposals for improvement of the legal construction of the hereditary contract are formulated. Key words: hereditary contract, alienor, acquirer.