Співвідношення понять "ділова репутація", "гудвіл", "імідж", "престиж", "реноме" - Хортюк, О.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Наукове дослідження містить комплекс теоретичних і практичних питань, пов’язаних із правовою природою ділової репутації юридичної особи. У роботі здійснюється аналіз співвідношення понять «ділова репутація», «гудвіл», «імідж», «престиж», «реноме», досліджуються загальні тенденції їх розвитку та визначається їх правовий статус як об’єкта цивільних прав. Ключові слова: ділова репутація, юридична особа, гудвіл, імідж, престиж, реноме. Научное исследование содержит комплекс теоретических и практических вопросов, связанных с правовой природой деловой репутации юридического лица. В работе осуществляется анализ соотношения понятий «деловая репутация», «гудвилл», «имидж», «престиж», «реноме», исследуются общие тенденции их развития и определяется их правовой статус как объекта гражданских прав. Ключевые слова: деловая репутация, юридическое лицо, гудвилл, имидж, престиж, реноме. The scientific research contains a set of the theoretical and practical questions related to legal nature of business reputation of legal entity. In work the analysis of correlation of notions is carried out «business reputation», «goodwill», «image», «prestige», «reputation », the general tendencies of their development are explored and their legal status as an object of civil laws is determined. Key words: business reputation, legal entity, goodwill, image, prestige, reputation.