Принципи правового регулювання здійснення державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень - Бусуйок, Д.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті досліджуються принципи правового регулювання здійснення державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Запропоновано доповнити наявний перелік принципів правового регулювання здійснення державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень в Україні такими принципами: принцип законності; заявочний принцип; принцип обов’язковості державної реєстрації прав; принцип пріоритету раніше зареєстрованих та раніше заявлених прав; принцип доступності інформації; принцип співпадіння моменту подачі заяви про державну реєстрацію прав, їх обтяжень та державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень; принцип достовірності; процедурний принцип; територіальний принцип. Ключові слова: принципи правового регулювання, державна реєстрація прав на нерухоме майно та їх обтяжень, права на нерухоме майно, обтяження прав на нерухоме майно. В статье исследуются принципы правового регулирования осуществления государственной регистрации прав на недвижимое имущество и их обременений. Предложено дополнить имеющийся перечень принципов правового регулирования осуществления государственной регистрации прав на недвижимое имущество и их обременений в Украине такими принципами: принцип законности; заявочный принцип; принцип обязательности государственной регистрации прав; принцип приоритета ранее зарегистрированных и ранее заявленных прав; принцип доступности информации; принцип совпадения момента подачи заявления о государственной регистрации прав, их обременений и государственной регистрации прав на недвижимое имущество и их обременений; принцип достоверности; процедурный принцип; территориальный принцип. Ключевые слова: принципы правового регулирования, государственная регистрация прав на недвижимое имущество и их обременений, права на недвижимое имущество, обременения прав на недвижимое имущество. Principles of legal adjusting of realization of state registration of rights on the real estate and their obstacles are being conducted in the article. It is suggested to complement existing list of principles of legal adjusting of realization of state registration of rights on the real estate and their obstacles in Ukraine by such principles: principle of legality; principle of request; principle of obligatory state registration of rights; principle of priority previously registered and rights; principle of free access to information, principle of coincidence the moment of making application for state registration of rights, their obstacles and state registration of rights on the real estate and their obstacles; principle of reliability; procedural principle; territorial principle. Key words: Principles of legal adjusting, state registration of rights on the real estate and their obstacles, rights on the real estate, obstacles of rights on the real estate.