Окремі питання типологізації українського кримінального судочинства - Яновська, О.Г. (Часопис Київського університету права, 2010)
Дана стаття присвячена дослідженню поняття типологізації кримінального судочинства та критеріїв здійснення класифікації видів кримінального процесу в цілому та вітчизняного кримінального судочинства зокрема. Ключові слова: кримінальне судочинство, тип, вид та форма кримінального процесу. Данная статья посвящена исследованию понятия типологизации уголовного процесса и критериев осуществления классификации видов уголовного процесса в целом и отечественного уголовного судопроизводства в частности. Ключевые слова: уголовное судопроизводство, тип, вид и форма уголовного процесса. The article deals with the investigations of the typology concept of criminal proceedings and criteria of classification types of criminal process in general and domestic criminal proceedings in particular. Key words: criminal procedure, type and form of criminal procedure.