Соціальні фактори формування злочинної поведінки неповнолітніх жіночої статі - Дворкова, А.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Автор детально аналізує різні чинники, які негативно впливають на соціальний і психологічний розвиток неповнолітніх. Охарактерізовано основні напрями профілактики цих негативних явищ серед неповнолітніх за допомогою захисту їхніх прав у різних сферах життя. Ключові слова: профілактика злочинності неповнолітніх, наркоманія, жіноча злочинність, причини, умови. Автор детально анализирует различные факторы, которые отрицательно влияют на социальное и психологическое развитие несовершеннолетних. Охарактеризованы основные направления профилактики этих негативных явлений среди несовершеннолетних с помощью защиты их прав в разных областях жизни. Ключевые слова: профилактика преступности несовершеннолетних, наркомания, женская преступность, причины, условия. The author also analyses criminological characteristics of crimes against moral and physical development of the underage. Legal means of securing minors rights and their application for homelessness, lack of parental supervision and minors delinquency prevention are given. Key words: prevention of the juvenile delinquency, drug addiction, female criminality, reasons, conditions.