Вклад тяжёлых металлов в токсичность продуктов горения - Большой, Д.В.; Пыхтеева, Е.Г. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
Горіння полімерних матеріалів є причиною екологічної небезпеки забруднення навколишнього середовища (грунт, вода, повітря) важкими металами. Забруднення відбувається при спалюванні полімерів, при термічному окисленні, возгонці галогені дів (хлоридів), утворенні карбонілів при взаємодії з СО. Burning of polymers is the cause of ecological danger of environmental (a soil, water, air) by heavy metals. Contamination descends at combustion and thermal oxidation of polymers, at sublimation of halogenides of metals (it is especial chlorides), at formation of carbonyls (interaction of metals with carbonic oxide).