Требования к токсиколого-гигиенической оценке продуктов термической деструкции синтетических и полимерных материалов, используемых в угольных шахтах - Теплова, Т.Е.; Мухин, В.В.; Путилина, О.Н. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
Проведені експериментальні дослідження токсичності продуктів горіння синтетичних та полімерних матеріалів, які призначені для використання в вугільних шахтах у порівнянні з природними матеріалами (вуглецем та деревиною).
Розроблені вимоги, щодо регламентування вимог їх використання у вугільних шахтах, та методичні підходи, які дозволяють повисіти надійність гігієнічної експертизи. Experimental studies of burning products of synthetic and polymeric materials toxicity intended for use in coal mines in comparison with natural materials (coal and wood) have been carried out.
Demands regulated conditions of their use in coal minls and methodical approaches which allow to increase reliability of their hygienic examination.