Система конкурентних стратегій підприємства та перспективи впровадження стратегічної культури на підприємствах України - Циганюк, О.О. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
У статті досліджено різні підходи до тлумачення теоретичних аспектів класифікації конкурентних стратегій підприємства, системи конкурентних стратегій підприємства та розкрито перспективи впровадження стратегічної культури на підприємствах. Ключові слова: конкурентоспроможність підприємства, стратегія, стратегія наступу, стратегія оборони, стратегія «збору врожаю», стратегія ліквідації. В статье исследованы разные подходы к толкованию теоретических аспектов классификации конкурентных стратегий предприятия, системы конкурентных стратегий предприятия и раскрыты перспективы внедрения стратегической культуры на предприятиях. Ключевые слова: конкурентоспособность предприятия, стратегия, стратегия наступления, стратегия обороны, стратегия «сбора урожая», стратегия ликвидации. The article addresses different approaches to the understanding of theoretical aspects of classification of enterprise competitive strategies and system of enterprise competitive strategies. The prospects of introducing strategic culture to the enterprises are developed. Key words: enterprise competitiveness, strategy, attack strategy, defense strategy, «cropping» strategy, liquidation strategy.