Міграційні процеси як чинник формування державної молодіжної політики в Донецькій області - Коніщева, Н.Й. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Досліджено вплив трудової міграції на соціально економічне становище молоді та запропоновано заходи щодо попередження її негативних наслідків завдяки активізації державної молодіжної політики. Ключові слова: міграційні процеси, трудова міграція, молодь, соціально-економічне становище, державна молодіжна політика. Исследовано влияние трудовой миграции на социально-экономическое положение молодежи и предложены мероприятия по предупреждению ее негативных последствий благодаря активизации государственной молодежной политики. Ключевые слова: миграционные процессы, трудовая миграция, молодежь, социально-экономическое положение, государственная молодежная политика. The article investigates the influence of labour migration on social and economic status of the youth and offers measures on prevention of its negative consequences due to activation of the state youth policy. Key words: migration processes, labour migration, youth, social and economic status, state youth policy.