Проблеми оцінки якості індустріального розвитку соціально-економічної системи України - Бурлуцький, С.В.; Бурлуцька, С.В. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Розглянуті особливості процесу системної трансформації індустріального базису соціально-економічної системи України в умовах соціальної поляризації світового суспільства. Доведено існування дихотомії типу базису економіки України: індустріального в межах національної підсистеми та доіндустріального в межах світової соціально-економічної системи. Ключові слова: трансформація, система, промисловість, якість. Рассмотрены особенности процесса системной трансформации индустриального базиса социально-экономической системы Украины в условиях социальной поляризации мирового сообщества. Доказано существование дихотомии базиса экономики Украины: индустриального в рамках национальной подсистемы и доиндустриальной в рамках мировой социально-экономической системы. Ключевые слова: трансформация, система, промышленность, качество. Features of process of system transformation of industrial basis of social and economic system of Ukraine in the conditions of social polarisation of the world community are considered. Existence of a dichotomy of basis of economy of Ukraine is proved: industrial within the limits of a national subsystem and befor industrial in frames of world social and economic system. Key words: transformation, system, industry, quality.